headerphoto

Ingen avancerad CV

En fördel med att ha jobbat i mediavärlden är att jag fått en hel rad spännande och bra jobb utan att ha behövt fixa en ordentlig CV. Här kommer i stället lite blandade beskrivningar av jobb, projekt och hobbies jag haft genom åren. Vill du veta mer detaljer om mig - skicka ett mail!

 



Skapade Aftonbladets reseguider

Mellan 1999 och 2002 var jag reseredaktör på Aftonbladet. Där skapade jag ett helt nytt sätt att presenterar resmål med särskilda resguider som publicerades på internet i pdf-format. De första guiderna lades ut på nätet i början av år 2000 och inom två år var antalet guider uppe i över 100. Reseguiderna var en av de första betaltjänsterna på aftonbladet.se och har dragit in miljontals kronor till företaget. Maila mig

 

Tidningar där jag
jobbat mer än ett år

  1. Aftonbladet
    Nöje + resor
  2. GT/iDAG
    Löpsedlar + nöje
  3. Östra Småland
    Lokalredaktör + TV
  4. Magasin Reseguiden
    Redaktör
  5. Folket
    Layout + nöje

Internationell tidskrift om fingeravtryck

Tidskrift om "CSI BC". Ett av de mest spännande områdena inom arkeologin är fingeravtryck. Det har gjorts ytterst få undersökningar trots att det finns miljontals fingeravtryck på keramik över hela världen. Jag har därför tillsammans med en handfull arkeologer i Sverige, England och Tjeckien startat den första internationella vetenskapliga tidskriften om forntida fingeravtryck, "Journal of Ancient Fingerprints".

 

Sveriges enda tidning om rave

När techno och rave var som populärast gav jag ut tidningen NU-NRG (uttalas "new energy"). Tidningen gjordes i formatet 21 cm x 21 cm och grundades 1993. Tidningens layout var väldigt "underground" och tidningen uppmärksammades (med fasa) i branschtidningar som CAP. NU-NRG trycktes i 1 500 exemplar och distribuerades via PressStop-butikerna samt ett antal skiv- och modebutiker runt om i Sverige, Norge och Danmark. På grund av dåliga annonsintäkter gjordes tidningen 1995 om till en gratistidning och 1996 startades en särskild nätupplaga.

NYHET: Nu kan du ladda ner Sveriges första ravetidning som e-bok - helt gratis.
Nr 1 1993
Nr 2 1994
Det aldrig utgivna Nr 3 1995

 

Några av de
yrken jag provat på

  1. Vårdbiträde långvården
  2. Broreparatör
  3. Målare
  4. Kioskbiträde
  5. Skeppsklarerare
  6. Dörrvakt
  7. Tidningsutdelare
  8. Hemtjänsten
  9. Diskare
  10. Städare

Lek med Konferenskungen

En konferens blir roligare med lekar. Fram tills våren 2006 drev jag projektet Konferenskungen. Det gick i korthet ut på att konferensgårdar, hotell och kursgårdar prenumererade på olika typer av frågesporter och lekar. Ett paket med säsongsanpassade lekar skickades ut fyra gånger per år. Verksamheten lades ner hösten 2006 på grund av tidsbrist. Några av kunderna: Grythyttans värdshus och kursgården Lingatan.

 

Barskåpet Barzan: aldrig i produktion

Barzan är ett barskåp designat som Tarzans trädhus. Barskåpet är format som ett hus och inbyggt på stammen till en konstgjord 150 cm hög fikus. Det passande namnet till trots kom projektet aldrig längre än till designstadiet.

 

Den praktiska nödlådan

Min nödlåda med 200 prylar. Mellan 2002 och 2005 tillverkade jag och sålde "nödlådor". Lådorna gjordes i obehandlat virke och var fyllda med praktiska prylar som ofta tar slut i hemmet: glödlampor, spik, pennor, synålar, servetter, häftstift mm. Totalt ca 220 olika prylar. Lådan marknadsfördes med en särskild hemsida (www.nodlada.nu) och blev också omskriven i bland annat Expressen och Allers. Jag tillverkade tre olika varianter av lådan: för ungkarlar, för villan och för bröllop. Den sistnämnda varianten var roligast och innehöll bland annat en konstgjord ros och en lista över bröllopsdagar. Hela Nödlådeverksamheten såldes till ett företag i Täby under 2006.

 

Gratis resguider om forntiden

Sajten byggs hela tiden ut med nya guider från hela världen. Här kan du ladda ner resguider om allt från romerska ruinstäder och vikingagravar till fästningar och grottor.

 

 

 

 

 

 

 

Bilden är tagen
på Cypern.

 


Bok om Tanums hällristningar

I trakten kring Tanum i Bohuslän finns en av världens största samlingar hällristningar - och har därför utsetts till världsarv.
Den praktiska guideboken hjälper dig att hitta det bästa och mest sevärda i världsarvet.
I den här guideboken får du veta allt du behöver veta om de största hällristningarna i Tanum.
Mer info.


Guidebok om Grebys gravfält

Den här guideboken handlar om Sveriges vackraste gravfält: Greby i Bohuslän.
Du får kartor, historik och mängder av info om det här fantastiska gravfältet.
Mer info.


Gratis e-böcker
om historia

Det här är sajten för dig som letar efter gratis e-böcker om arkeologi och historia.
E-boksbiblioteket är specialiserat på återutgivning av historiska böcker men publicerar också ut enstaka böcker om kändisar, nöje och resor.
Spana in: E-boksbiblioteket